דרכים להעלמת סימני מתיחה באופן טבעי
האם ניתן להסיר סימני מתיחה? זו השאלה הגדולה שמציקה לכולם. בעוד שיש טיפולים שמבטיחים להפחית את מראה סימני המתיחה, הסרה מלאה שלהם היא קשה עד בלתי אפשרית. מאמר זה מתמקד בדרכים טבעיות לחלוטין שיכולות לסייע לטשטוש סימני המתיחה, גם אם לא להעלים אותם לחלוטין.
אולי יעניין אותך גם:
- כל השיטות להצרת היקפים בירכיים
- העלמת צלוליט בישבן
- טכנולוגיות וסוגי מכשירים לשריפת שומנים בבטן
- האם הקפאת שומן יכולה למתוח את הבטן?
15 שיטות טבעיות להעלמת סימני מתיחה
בראש הרשימה ניצבות 4 הגישות הטבעיות שנמצאו כיעילות ביותר להפחתת סימני מתיחה:
- חומצה היאלורונית: היא חומר טבעי שנמצא ברקמות החיבור של הגוף. חומצה היאלורונית מסייעת בשמירה על לחות העור ומפתחת עור חלק יותר. מחקרים מראים כי שימוש עקבי בחומצה היאלורונית יכולה לעזור בשיפור גמישות העור. חומצה היאלורונית יעילה ביותר להעלמת סימני מתיחה שנמצאים בשלב המוקדם שלהם. מומלץ להשתמש במוצר סרום טבעי המכיל חומצה היאלורונית.
- ג׳ל אלוורה: צמח האלוורה הוא פשוט נפלא לעור, כי הוא מכיל אנזימים המעודדים את תיקון העור, יש לו תכונות אנטי דלקתיות שעוזרות להפחית את האדמומיות של סימני המתיחה, והוא מרגיע ומרפא. כדי להבטיח טיפול יעיל יש למרוח את ג׳ל האלוורה על סימני המתיחה למשך 20-15 דקות מדי יום. עדיף להשתמש בג׳ל טהור הלקוח ישירות מצמח האלוורה.
- שמן ויטמין E: עשוי לסייע לשיקום רקמות פגומות, כולל סימני מתיחה, במיוחד החדשים יותר ופחות הסימנים הלבנים, הבוגרים יותר. יש להניח את החומר ישירות על סימני המתיחה, פעמיים ביום.
- שמן ורדים: שמן זה עשיר בחומצות שומן חיוניות ובוויטמין A (רטינול) שידוע כוויטמין המסייע לחידוש תאי העור ושומר על מראה עור רענן ויפה. ויטמין A יעיל במיוחד לטיפול בסימני מתיחה חדשים. מחקרים מראים שהשימוש בשמן ורדים יכול לשפר את מרקם העור ואת הגוון שלו. לקבלת התוצאות הטובות ביותר, יש למרוח את השמן על סימני המתיחה באופן קבוע, פעמיים ביום. נשים בהריון צריכות להימנע משימוש במוצרים המכילים ויטמין A כי הוא עלול לפגוע בעובר ולגרום למומים שונים.
- שמן קוקוס: השמן עשיר בחומצות שומן ובנוגדי חמצון שעשויים לעזור לריפוי העור. יש לעסות את סימני המתיחה עם שמן קוקוס חם, מדי יום.
- שמן זית: השמן מכיל ויטמינים A, D ו-E יחד עם נוגדי חמצון. יש לחמם קצת את שמן הזית ולעסות את סימני המתיחה עד שהשמן ייספג היטב בעור.
- שמן קיק: שמן זה הוא בעל תכונות אנטי דלקתיות שיכולות לעזור לריפוי העור. השתמשו בצמר גפן כדי לעסות את סימני המתיחה בשמן הקיק, במשך 10-5 דקות. אגב, שן קיק יכול לטפל גם בנקודות שחורות ובאקנה.
- חמאת שיאה: עשירה בוויטמינים A ו-E המעודדים את ייצור הקולגן. יש למרוח את חמאת השיאה באופן עקבי על סימני המתיחה, כדי לסייע בשיפור גמישות העור.
- פילינג סוכר טבעי: שימוש בתערובת של סוכר, שמן זית (או שמן צמחי אחר) ומיץ לימון, מציע לכם פילינג טבעי. מרחו את התערובת על סימני המתיחה והשאירו אותה למשך כעשר דקות. פילינג סוכר יכול לסייע להגברת זרימת הדם, להסיר עור מת ולאפשר חשיפה של עור חדש, צעיר ורענן יותר.
- מיץ לימון: התכונות הטבעית של מיץ לימון משמשות להבהרת גוון העור והן יכולות גם לטשטש את מראה הקווים של סימני המתיחה. יש למרוח מיץ לימון טרי בעזרת צמר גפן, להניח למיץ להתייבש, ואז לשטוף את המקום. כדי לנצל במלואן את סגולותיו של מיץ הלימון, כדאי להשתמש בו בכול יום בזמן המקלחת.
- חלבון ביצה: החלבון של הביצה (החלק הלבן בביצה) מכיל ויטמינים ומינרלים שעשויים להבהיר את העור ולסייע בהעלמה של סימני מתיחה חדשים. הקציפו את החלבון ומרחו את הקצף על סימני המתיחה. הניחו לקצף להתייבש ואז שטפו את האזור.
- תפוחי אדמה: תפוחי אדמה מכילים ויטמינים ומינרלים שמסייעים לבניית תאים חדשים בגוף ועשויים גם להבהיר את העור ובכך לטשטש את סימני המתיחה. שפשפו פרוסת תפוח אדמה על סימני המתיחה למשך מספר דקות עד שנוזל תפוח האדמה ייספג בעור. לאחר מכן, שטפו ונקו את האזור.
- חומצה גליקולית: חומצה זו נמצאת באופן טבעי בקנה סוכר ויכולה לסייע לחידוש תאי העור על ידי עידוד ייצור הקולגן שמצדו יכול לתרום לעור גמיש וצעיר יותר. נסו למצוא מוצרים טבעיים לעור המכילים חומצה גליקולית (Glycolic Acid). מוצרים ללא מרשם מכילים מינונים נמוכים יותר של חומצה גליקולית. אם אתם מעוניינים להשתמש בקרם עם מינון גבוה יותר של חומצה גליקולית, יהיה עליכם לקבל מרשם מרופא העור.
- שמנים אתריים: השמנים האתריים שיכולים לסייע להפחתת מראה סימני המתיחה כוללים: שמני לוונדר, ורדים, לבונה, נרולי (Neroli) גרניום ושרף. כאשר מדללים את השמן האתרי בשמן ׳נשא׳ (Carrier oil), הנקרא גם שמן בסיס, (כמו שמן זית, שקדים או אבוקדו), הוא עשוי לשפר את מראה העור ולטשטש את סימני המתיחה.
- חמאת קקאו: מעניקה לעור לחות ובכך עשויה לסייע לשיפור גמישות העור כמו גם לעזור במניעה של סימני מתיחה חדשים. להשגת תוצאות טובות, השתמשו בחמאת הקקאו בעקביות.
מהם סימני מתיחה?
סימני מתיחה הם תופעה נורמלית ולא מזיקה המשפיעה על כ-90% מהנשים ההרות ומתבגרים בגיל הגדילה. סימנים אלה מופיעים בעקבות התכווצות ומתיחה מהירה של העור הגורמות לקריעת הקולגן והאלסטין התומכים בעור.
כשמדובר בשיטות טבעיות להעלמת סימני מתיחה, העקביות היא המפתח להצלחה! קחו בחשבון שעשויים לעבור שבועות או חודשים עד שהתוצאות ייראו לעין, ובכול מקרה הסרה מלאה של סימני מתיחה ללא פרוצדורה רפואית קונבנציונלית אינה סבירה. בנוסף, ניתן לתמוך בבריאות העור גם מבפנים, על ידי שימוש בחומרים טבעיים השומרים על לחות העור, ועל ידי הקפדה על תזונה בריאה ועשירה בוויטמינים C, D, E, אבץ וחלבון.
הסיבות העיקריות להופעת סימני המתיחה
- שינוי מהיר בשטח של פני העור, כמו זה המתחולל בתקופת ההיריון ובמיוחד בשליש השלישי; בתקופת ההתבגרות, כשמתרחשת קפיצה גדולה בגדילה; בעקבות שינויים דרסטיים במשקל הגוף; או לאחר אימון גוף הכרוך בפיתוח השרירים.
- תנודות הורמונליות, כמו גיל ההתבגרות, הריון, הפרעות הורמנליות (כמו תסמונת Cushing), תרופות מסוימות (כמו Corticosteroids), טיפול הורמונלי חלופי (כמו זה המספק הורמונים נשיים).
- גורמים גנטיים, כמו היסטוריה משפחתית של סימני מתיחה, הפרעות גנטיות המשפיעות על ייצור הקולגן, מצבים גנטיים מסוימים (כמו תסמונת Marfan ותסמונת Ehlers-Danlos).
- ירידה בגמישות העור, אם בגלל תהליך טבעי של הזדקנות, חשיפה יתרה לשמש, חוסר תזונתי (כמו חוסר בוויטמין C, בחלבון או באבץ), בעקבות התייבשות.
- מצבים רפואיים, כמו הפרעות בבלוטת יותרת הכליה, תסמונת Ehlers-Danlos, תסמונת Marfan.
- טיפולים רפואיים (כמו ניתוח השתלת חזה) או שימוש ארוך טווח בקרמים, כדורים או זריקות קורטיקוסטרואידיות.
באילו אזורים בגוף יכולים להופיע סימני מתיחה?
הופעת סימני מתיחה יכולה להשתנות לפי סוג העור, המיקום בגוף והגורם הבסיסי לסימנים אלה.
האזורים הנפוצים להתפתחות סימני מתיחה:
- סימני מתיחה בבטן שכיחים במיוחד במהלך ההריון או בעקבות תנודות קיצוניות במשקל הגוף.
- סימני מתיחה בשדיים, מתפתחים לעתים קרובות במהלך גיל ההתבגרות בתקופת ההריון או לאחר עלייה במשקל.
- סימני מתיחה בידיים, מופיעים בעיקר בזרועות העליונות ליד הכתפיים ובתי השחי.
- סימני מתיחה בגב התחתון, יכולים להתפתח במיוחד במהלך ההריון.
- סימני מתיחה בירכיים (גם החיצוניות וגם הפנימיות) מתפתחים לרוב בהתבגרות במהלך הגדילה או בעקבות שינויים במשקל.
- סימני מתיחה באזור המותניים עשויים להופיע בעקבות תנודות במשקל הגוף.
- סימני מתיחה בגברים שכיחים במיוחד בעקבות פיתוח שרירים מהיר.
- סימני מתיחה באזור הישבן נוצרים לעתים קרובות בעקבות גדילה מהירה או שינויים במשקל.
- סימני מתיחה באזור השוקיים או הכתפיים, הם פחות נפוצים, אבל יכולים לקרות במיוחד בעקבות פיתוח שרירים מהיר.
מה אפשר ללמוד מהצבע של סימני המתיחה?
ברוב המקרים, בתחילת ההתפתחות של סימני המתיחה הם מופיעים כקווים בצבעים אדומים, סגולים או ורודים. עם הזמן, צבעים אלה מתחילים להתפוגג ומקבלים גוון בהיר ולבן יותר.
העלמת סימני מתיחה לבנים היא מאתגרת יותר לטיפול מאשר סימני המתיחה החדשים, האדמדמים יותר. אחרי הכול, הגוון הלבן של סימני המתיחה מעיד על כך שהעור כבר השלים את תהליך הריפוי שלו.
מסיבה זו, העלמת סימני מתיחה לבנים, נעזרת בדרך כלל בטכנולוגיות החדשניות, כמו טיפולי לייזר, טיפולי מיקרונידלינג, טיפול בגלי רדיו (RF) או בטיפול במיקרו-דרמבריישן.
המראה והצבע של סימני המתיחה יכולים להשתנות לפי המיקום שלהם ולפי סוג העור. זה אומר שכאשר העור עבה יותר סימני המתיחה ייראו פחות לעין, לעומת זאת, כאשר העור דק יותר סימני המתיחה עשויים להיראות בולטים יותר.